Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord

Dr. Bruno Dillemans

Algemeen & obesitas chirurg

Operatiekwartier en verpleegeenheid

Sinds april 2012 werd het operatiekwartier uitgebreid met 3 nieuwe geavanceerde operatiezalen.

Deze zalen voldoen aan de hoogste internationale normen en garanderen een optimale efficiëntie en beperking van de loopafstanden.

De operatiezalen tonen een nieuw concept: als 3 gescheiden zalen, of als landschapsoperatiezalen, volledig in contact met elkaar via beglaasde schuifdeuren

.

De wanden en plafonds van de operatiezalen gebruiken een modulair inox-systeem, voor maximale flexibiliteit. De wanden zijn bekleed met glas of een coating. Samen met de vlakke inbouwmogelijkheid zorgt dit voor een maximale controle van de hygiëne. Voor de bediening wordt een glasplaat met tiptoetsen gebruikt.

De luchtkwaliteit (ISO 5) wordt gegarandeerd door een laminar flow met geleiding, 3 op 3 meter. Een temperatuursgradiënt en temperatuurszones versterken de laminaire flow. Wandverwarming compenseert  temperatuursverlies.

Voor maximale openheid en lichtheid worden alle schuifdeuren verdiepingshoog en volledig beglaasd voorzien. De operatiezalen grenzen  aan de buitengevel en genieten van natuurlijk daglicht. Privacy en zonwering worden gerealiseerd dankzij ingebouwde lamellen.

De verpleegeenheden Algemene en Vaatheelkunde Kort Verblijf (30 en 35) werden recentelijk volledig vernieuwd.

De 1- of 2-persoonskamers beschikken over alle comfort en hebben elk een ruime badkamer.

Speciale bedden werden voorzien om aan de noden van ernstig zwaarlijvige patiënten te voldoen.