Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord

Dr. Bruno Dillemans

Algemeen & obesitas chirurg

Op dit moment ervaren we enkele problemen met onze telefoonlijn +32 50 39 29 80. U kunt een afspraak maken voor een privéconsultatie door te bellen naar +32 50 45 25 53. We verontschuldigen ons voor het eventuele ongemak.

 

Het Centrum voor Obesitas en Metabole Chirugie in het AZ Sint-Jan in Brugge staat onder leiding van Dr. Bruno Dillemans

Dr. Dillemans voerde reeds meer dan 20.000 succesvolle bariatrische of obesitas
(= gericht op gewichtsafname) ingrepen uit.

De Gastric Bypass wordt het meest uitgevoerd en wordt aanzien als de gouden standaard op het vlak van duurzaam gewichtsverlies en behoud van levenskwaliteit. De techniek van de Gastric Bypass werd volledig gestandaardiseerd door Dr. Dillemans, wat de hospitalisatieduur en de kans op complicaties aanzienlijk heeft verminderd.

Ook de Sleeve Gastrectomie is de laatste jaren in opmars en boekt zeer goede resultaten.

Chirurgen over de hele wereld komen tot Brugge om Dr. Dillemans, zijn team en werkmethodes te leren kennen. Het Obesitascentrum in AZ Sint-Jan is dan ook referentie geworden voor alle Gastric Bypass en redo-ingrepen (na een eerdere obesitas ingreep), en dit over de hele wereld.

 

 

De opgebouwde expertise rond obesitas en overgewicht in het algemeen, en obesitaschirurgie in het bijzonder, hebben dit Centrum voor Obesitas en Metabole Chirurgie wereldbekend gemaakt.

Naast individuele begeleiding en persoonlijk contact met de patiënt, is de missie het bieden van de juiste oplossing voor elke patiënt met overgewicht of obesitas. Na het overlopen van de (chirurgische en niet-chirugische) mogelijkheden, wordt elke patiënt besproken door een multidisciplinair team (chirurg, endocrinoloog, psycholoog, diëtiste).